Тържествено откриване на гостуваща изложба в І СУ „Св.св. Кирил и Методий” по случай 3 март

Тържествено откриване на гостуваща изложба в І СУ „Св.св. Кирил и Методий” по случай  3 март

На 2. ІІІ. 2017 г. в СУ „Св.св. Кирил и Методий” ученици, учители и гости отбелязаха 3 март- Националния празник на Република България.

В централното фоайе на училището бе открита гостуваща изложба на Държавен архив- гр. Смолян, посветена на Руско-турската освободителна война. Старши експерт Елена Стоянова призова да помним героичната саможертва и да се гордеем с националните си ценности.

Паметта на загиналите за освобождението бе почетена с историческо слово за 3 март като символ на свободата, представено от Теодор Ушев, ученик от ХІ а клас, профил „Хуманитарен”. Значимостта на историята бе показана чрез мултимедийна презентация, представена от Богдан Белински от ХІ б клас. Пламена Огнянова от І в клас рецитира стихотворението „Обесването на Васил Левски”, а Цвета Камишева от VІІ б клас рецитира одата „Опълченците на Шипка”. Ученици, учители и гости с вълнение и гордост заедно рецитираха финала на стихотворението. В класните стаи и коридорите на училището са оформени кътове, свързани с национално-освободителното движение.

Вирни се горе