От пожарната предупреждават да се внимава с огъня на открито заради горещините

От пожарната предупреждават да се внимава с огъня на открито заради горещините

През месец юни 2012 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 60 броя произшествия, от които 17 пожара, 28 пъти оказване на техническа помощ и са проведени 15 аварийно-спасителни дейности.

От възникналите пожари 11 са с щети, отчетоха от пожарната. През юне при пожар е пострадал един човек. Произшествието е възникнало в навес за дърва в с. Виево. Причината за пожара е оставен открит огън без надзор.

При пожарите с нанесени материални щети са унищожени 360 кв.м. покривна конструкция, 2 автомобила, една селскостопанска постройка, обясниха още от ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението”.

В Районна служба Смолян са станали 5 произшествия, в РС Чепеларе – 4; РС Девин – 8; Доспат- 5 и т.н.

Топлото време благоприятства за туризъм сред природата. В тази връзка ОУПБЗН – Смолян призовава всички посетители на горите да спазват правилата за пожарна безопасност и да не палят огън извън обозначените за целта места.

Огнеборците напомниха, че при извършването на селскостопанска дейност в земеделския фонд в съседство с горските територии е забранено паленето на огън през пожароопасния сезон. Всички нарушители носят административно-наказателна отговорност съгласно Закона за горите и Закона за МВР.

При забелязване признаци на пожар, незабавно звънете на телефон 112!

Вирни се горе