Светозар Казанджиев е назначен за директор на ансамбъл „Родопа”

Светозар Казанджиев е назначен за директор на ансамбъл „Родопа”

Светозар Казанджиев е назначен за директор на ансамбъл „Родопа” до провеждане на конкурс за длъжността. Днес заповедта е подписана от кмета Николай Мелемов, съобщиха от общинската администрация. Досегашният ръководител на ансамбъла Георги Кичуков ще бъде негов диригент и ще помага в художествено-творческата работа.

С решение на Общинския съвет, от петък, фолклорният ансамбъл „Родопа” беше преобразуван в регионален културен институт. Идеята е културната емблема на Смолян да се помещава в сградата на РДТ. Има вече проекторешение на МС да се прехвърли собствеността й от държавата на община Смолян. В управата чакат скоро да пристигне акта за собственост. Заради прехвърлянето кметът Мелемов и заместникът му Георги Даскалов направиха оглед на театралния храм.

“Има належаща нужда на първо време от ремонт на покрива, тъй като тече, за което търсим средства. Имаме уверение от Министерство на културата, че ще ни помогне финансово за това”, каза Мелемов. Идеята е след ремонта огромната площ на театъра да се напълни с дейност, като стане културен център на Родопите и приюти редица състави и културни институции, поясни още градоначалникът.

Вирни се горе