Студент прави лятно кино на село

 Студент прави лятно кино на село

Безплатно лятно кино стартира на мегдана в смолянското село Оряховец. На първата прожекция след откриването на сезона се събраха около 50 души, съобщи инициаторът на атракцията Денимир Гълъбов, съобщи Дарик.

Това е поредната година, в която той организира прочулото се кино. То се прожектира върху поляна в парка на селото. От атракцията се възползват предимно местни хора и туристи, които сядат направо върху тревата. Избирането на филма става чрез гласуване в интернет като за първата прожекция се класира новата американска лента „Фокус”.

Тонколоните за озвучаването на открито са на Денимир, кметството е осигурило екрана, а местното читалище – мултимедията. "За този сезон определихме всяка събота да бъде ден за кино. Вече обучавам и 13-годишния си брат в „занаята”, за да ми помага”, казва студентът Денимир. От началото на доброволната инициатива до сега той е прожектирал над 40 филма и не е повторил нито едно заглавие.

В Оряховец живеят 750 души. Млади и стари се стичат в уречения час на площада, за да разнообразят ежедневието си. Пуканки и напитки те купуват от магазина в съседство. Най-многобройна публика до сега са събрали прожекциите на „Слонът – моят приятел” и „Титаник”.

Вирни се горе