Стартира конкурс „Чиста околна среда в Родопите – на един клип разстояние“

Стартира конкурс „Чиста околна среда в Родопите – на един клип разстояние“

Информационният офис на евродепутата Владимир Уручев и РИОСВ – Смолян, организират конкурс за ученици от ІХ до ХІІ клас от област Смолян за най-оригинален видеоклип или видеопослание по повод 5 юни – Световния ден на околната среда.

Инициативата цели да вдъхнови учениците да бъдат активно свързани с опазването на околната среда и природата. Конкурсът ще даде възможност младите да повишават екологичната си култура, изявявайки се и да популяризират творческите си възможности.

Авторските клиповете трябва да съдържат послания чрез песен, танц, етюд или друг тип творчески форми, разкривайки отношението на участниците към нашия дом – планетата Земя. Съдържанието на клиповете, тематиката и изпълнението ще бъдат оценявани спрямо тяхното въздействие – настроението и емоционалния заряд, които носят.

Идеята на начинанието е да провокира личното отношение на младите да изразят себе си и виждането си за опазването на околната среда с непрофесионална техника. Допустими са клипове, снимани с телефон и любителска камера. Краен срок за изпращане на авторските материали е 25 май 2016 г.

Наградите ще бъдат връчени на 3 юни 2016 г. Авторите на отличената на първо място творба ще получат грамота и ще посетят Европейския парламент.

Изпращайте линкове на вашите авторски творби на имейл: riosvsm_clip@abv.bg и на пощенски адрес: Смолян, ул. „Дичо Петров” №16.

Повече за условията на конкурса можете да намерите на страницата на РИОСВ – Смоляk – http://smolyan.riosv.com/, на страницата на Информационния офис на евродепутата Владимир Уручев – http://www.urutchev.eu, както и във фейсбук страницата на конкурса „Чиста околна среда в Родопите – на един клип разстояние“.

Вирни се горе