Старши инспектор Христо Палагачев от ОД МВР – Смолян с награда “Полицай на годината”

Старши инспектор Христо Палагачев от ОД МВР – Смолян с награда “Полицай на годината”

22-то поредно издание на церемонията “Полицай на годината” се проведе днес в Националния дворец на културата в София. На нея са отличени полицейски служители и колективи, постигнали значими успехи в борбата с престъпността, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Смолян.

Предвидена е и специална награда за граждански принос към работата на полицията. Инициативата е на Министерството на вътрешните работи съвместно с фондация “Доверие и закрила”.

Призьорите се избират от комисия с председател главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Наградите връчиха министър Румяна Бъчварова, нейните заместници – Красимир Ципов и Цвятко Георгиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, главният секретар на МВР гл.комисар Георги Костов, зам.-главният секретар Георги Арабаджиев, директорите на главните дирекции „Национална полиция“, „Борба с организираната престъпност“ и „Гранична полиция“, председателят на фондация „Доверие и закрила“ Христо Друмев.

Проявата уважиха бивши министри на вътрешните работи, ексглавни секретари на МВР, директори на дирекции и депутати.

Старши инспектор Христо Георгиев Палагачев, служител при ОД МВР – Смолян беше класиран на първо място сред номинираните и награден с престижното отличие “Полицай на годината” за конкретен съществен принос при разкриването на тежко криминално престъпление – телефонна измама и постигнати трайни високи резултати в служебната дейност.

Вирни се горе