Според статистиката: Работещите в Смолянско се увеличили с 6%

Според статистиката: Работещите в Смолянско се увеличили с 6%

По данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на септември 2012 г. в област Смолян се увеличават с 6% спрямо края на юни 2012 г., като достигат 29.9 хиляди.

Спрямо края на второто тримесечие най-голямо увеличение на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности: „Административни и спомагателни дейности” – 86.9%, „Професионални дейности и научни изследвания” – 18.2%, и „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” – 5.9%, съобщиха от статистиката в Смолян.

Значително намаление на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в икономическите дейности: „Други дейности“ – с 5.4%, „Операции с недвижими имоти” – с 4.2% и „Добивна промишленост” – с 3.8%.

В края на септември 2012 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 1.6% по-малко в сравнение със същия период на предходната година, като най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство” – с 33.7%, „Професионални дейности и научни изследвания“ – с 19.4%, и „Строителство” – с 12.5%. Увеличение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение през разглеждания период е регистрирано в „Административни и спомагателни дейности“ – с 61.3% и в „Селско, горско и рибно стопанство“ – с 4.7%, отчитат още от ТСБ-Смолян.

Вирни се горе