Специализирана полицейска операция за подобряване на безопасността на движението се проведе в Смолян

Специализирана полицейска операция за подобряване на безопасността на движението се проведе в Смолян

По разпореждане на Районна прокуратура – Смолян и директора на ОД МВР – Смолян за времето от 18.30 ч. на 06.05.2016 г. до 06.30 ч. на 07.05.2016 г. и от 18.30 ч. на 07.05.2016 г. до 06.30 ч. на 08.05.2016 г. на територията, обслужвана от РУ-Смолян, се проведе специализирана полицейска операция за подобряване на безопасността на движението. Основен акцент на полицейската акция е недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи в община Смолян.

Общо на територията на РУ-Смолян са проверени 55 водачи на моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на полицията.

11 нарушения са установени от служителите на ОД МВР – Смолян, за които са съставени 6 акта и 5 фиша по Закона за движение по пътищата.

В района на община Смолян е установено едно лице да шофира след употреба на алкохол с 1, 83 промила, срещу което е започнато незабавно производство и е задържано за срок до 24 часа в РУ-Смолян. Нарушителите са спирани и санкционирани на място от служителите на сектор “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян.

Реализираната мащабна полицейска операция се проведе с цел предотвратяване на пътнотранспортни произшествия предвид увеличения пътен трафик по време на почивните празнични дни.

Вирни се горе