Специализирана полицейска операция с млади доброволци от БЧК проведе днес полицията

Специализирана полицейска операция с млади доброволци от БЧК проведе днес полицията

В областния град на бул. „България“, до централна поща днес, 14-ти септември, служителите от „Пътна полиция“ и РУ-Смолян, при ОД МВР – Смолян, проведоха двучасова Специализирана полицейска операция, съвместно с млади доброволци от Българския червен кръст, при която, освен да се проверяват водачите на автомобили, се раздаваха изготвени информационни брошури, дипляни и други материали за превенция на пътната безопасност. Някои от водачите на автомобили приемаха инициативата и брошурите с усмивка, други пък – не толкова.

Пътните полицаи спряха за проверка общо 35 моторни превозни средства. На двама от водачите на автомобили бяха съставени актове за нарушения, свързани с нередовни пътни документи.

Полицаите констатираха още четири нарушения, за които бяха съставени 4 фиша. По време на операцията се следеше за спазване на предимството на пешеходни пътеки, спазването на пътните знаци, маркировките, ограничението на скоростта и други нарушения по ЗДвП.

Акцията бе организирана с цел повишаване бдителността на водачите към децата във връзка с откриването на първия учебен ден и стартирането на новата учебна 2016-2017 година през обявената „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“, част от традиционната кампания на ГД „Национална полиция“ – „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

Вирни се горе