СОУ "Св.Св.Кирил и Методий" е домакин на международна среща по програма "Коменски"

СОУ "Св.Св.Кирил и Методий" е домакин на международна среща по програма "Коменски"

От 01.06.2013 до 08.06.2013г. представители от шест европейски училища обменят опит в Смолян по проект „Магически рамки” на секторна програма „Коменски”. Ученици, учители и родители са убедени, че това е начин за усъвършенстване качеството на училищното образование и процесите на формиране на личността на учeниците и развитие на компетенциите на базата на чуждоезиковото обучение,съобщиха от учебното заведение.

В периода от 2011 до 2013 г., в рамките на проекта са проведени обменни визити с домакинството на Турция, Полша, Англия и Италия.

Домакин на последната обменна визита в нашата страна е СОУ „Св.св. Кирил и Методий”, активен участник в проекта от самото му начало през 2011г. На срещата участват делегати от Турция, Англия, две училища от Италия, Полша и България.

Родителите съдействат за успешното провеждане на международната среща, като гостоприемно отворят домовете си за чуждестранните ученици. По този начин гостите имат възможността да усетят домашната атмосфера в българско семейство, да вкусят български ястия, да научат повече за българската култура и история.

Програмата включва открити уроци, презентации, работа в арт работилница, представяне на традиционни български обичаи. С голям интерес и вдъхновение чуждестранните ученици се учат да играят български народни танци.

Учениците на Първо СОУ представят на своите гости историческите и културни забележителности, национални носии и традиционната кухня, а и това са темите , по които работят всички партньори по проекта в рамките на две учебни години.

„Изключително сме впечатлени от гостоприемството в българските семейства и перфектната организация на нашите домакини – СОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Смолян „ споделят гостите от Италия.

Програмата „Коменски”, по която работим съвместно от две години, ни показа, че училищата и държавите са различни, но образованието, нашето мислене и енергия ни обединяват в каузата да работим заедно в името на нашите деца.

Вирни се горе