Снегопочистващата техника е на 4 километра от село Мугла

Снегопочистващата техника е на 4 километра от село Мугла

Снегопочистващата техника е на 4 километра от село Мугла, съобщи управителят на „Титан Клинър” Владимир Росенов, който тази сутрин провери почистването на шосето. Пробиването на снега става изключително бавно, заради натрупания лед и преспи, стигащи на места до 4 м.

20-тонна верижна машина продължава разчистването на трасето. Другата верижна машина Т-170 скъса верига в резултат на тежкия сняг и в момента се ремонтира. Росенов обясни, че снегът е изключително сух и тикането му става много бавно, защото се рони непрекъснато. Вече 50 часа работата не е спирала.

Очакванията са днес последната блокирана отсечка да бъде преодоляна, увериха от фирмата по снегопочистване. По оценка на Росенов работата за дооформяне на трасето ще продължи още най-малко пет дни, тъй като снега около пътя ще се извозва и бута, тъй като с повишаването на температурите образувалите се снежни стени ще започнат да се свличат. В общината остава затворен пътя до село Пещера, който ще се почиства тази нощ, тъй като техниката е насочена за разчистване на улиците в Смолян.

Вирни се горе