Смолянската библиотека ще си партнира с Националната библиотека на Република Карелия

Смолянската библиотека ще си партнира с Националната библиотека на Република Карелия

В Регионална библиотека “Николай Вранчев” – Смолян се проведе среща на ръководството на библиотеката с представител на Националната библиотека на Република Карелия Яна Жемойтелите и журналистката Наталия Ермолина. Срещата бе по инициатива на българската авторка и приятел на библиотеката Мона Чобан. В деловата среща участваха и представители на дружеството на русофилите в града, съобщиха от културната институция.

Гостите споделиха и показаха добри практики в организиране на литературни фестивали и други прояви свързани с популяризиране на четенето и литературата. Срещата бе начало на бъдеща съвместна работа на двете библиотеки.

Яна Жемойтелите е прозаик, преводач, автор на пиеси, редактор и издател, работеща в Националната библиотека на Карелия. От 1996 година е член на Съюза на писателите в Русия. Председател на Съюза на младите писатели на Карелия.

Наталия Ермолина е културен журналист, организатор на различни фестивали и инициативи за популяризиране на книгата и четенето. Последния проект, по който работи е мултимедиен фестивал „Мой поет”. В него могат да участват четци на различни възрасти, от различни страни и градове. Фестивалът е ежемесечен и има конкурсен характер.

Вирни се горе