Смолянчанката Павлина Георгиева ще се състезава за Естония

Смолянчанката Павлина Георгиева ще се състезава за Естония

Българската шампионка по спортни танци Павлина Георгиева вече ще се състезава за Естония. Предложението е дошло след раздялата й с датския партньор.

Паулина, както е по-известна в чужбина, е била републикански шампион на България за 2006, 2007 и 2008 година, както и вицешампион на Дания в Барселона.

Павлина Георгиева е от Смолян, но с танците е обиколила света.

Въпреки че все още не е завършила средното си образование, тя вече води собствени майсторски класове.

В интервю пред Нова телевизия смолянското момиче обясни, че е получила предложения за работа от Италия, Франция. В ефира на телевизията тя разказа, че тренира от 7-годишна, сподели, че е постигнала всичко с много лишения, нямала е детски години и ходене по кафета, това ме научи да бъда много отговорна.

Въпреки 12-те изпита, Павлина е завършила с отличен успех годината в смолянската езикова гимназия. Тя се дипломира догодина.

Павлина се снима за благотворителен календар. Бях поканена да взема участие в инициативата Българската коледа, разказа още тя. Ще бъде жури за конкурса Мис България. Според нея най-интересно и е в Италия – самата държава и езика. През февруари е шампионата в Естония, а на 9-ти и 10-ти март заминава за Холандия, програмата и е пълна. Септември месец пък е световното в Пекин и отсега трябва да се подготвя за програмата, която ще представи там.

През декември в родния град Смолян проведох два майсторски класа за деца и беше много хубаво да дам нещо от себе си. Това, което съм научила и да ги запаля по танците, допълни Павлина.

Вирни се горе