Служители от РД „ПБЗН“ и младежи от доброволен отряд при РС „ПБЗН“ участваха в заключителното събитие по проект “DISBEG"

Служители от РД „ПБЗН“ и младежи от доброволен отряд при РС „ПБЗН“ участваха в заключителното събитие по проект “DISBEG"

Служители от РД „ПБЗН“ Смолян, заедно с младежи от Младежкия доброволен отряд при РС „ПБЗН“ – Смолян, взеха участие в заключителното събитие по проект “DISBEG” на Главна дирекция „ПБЗН“. Проектът има за цел да обучи пожарникари от България, Естония и Германия как да работят с деца и младежи. По проекта се създадоха материали, които да бъдат в помощ на пожарникарите – как да привличаме деца за участие в младежки противопожарни отряди, методи за преподаване, възможни рискове и всички възможни неща, които могат да се случат на пожарникарите по време на работа с деца. На заключителното събитие се представиха тези материали, както и игри на пожарникарска тематика, които бяха разработени по времена проекта. Младежите имаха възможност първи да тестват новите игри, които след проекта ще бъдат раздадени на всички пожарни служби. По време на събитието присъстваха младежи от България, Германия, Естония и Сърбия, като се осъществиха много нови запознанства и се обсъдиха възможности за бъдещи съвместни дейности между младежките организации на страните. Събитието не мина и без мелодията на родопската каба гайда изпълнена от групата от Смолян. Всички участници се хванаха на дълго българско хоро.

Вирни се горе