Сформират екипи от специалисти да посещават възрастни и трудно подвижни в региона

Сформират екипи от специалисти да посещават възрастни и трудно подвижни в региона

С работна среща на ангажираните институции, в Смолян стартираха дейностите по сформиране на съвместни екипи от служители на полицията, пожарната, гранична полиция и дирекциите “Социално подпомагане”, които ще посещават самотно живеещи – възрастни и трудно подвижни лица в малките и отдалечени населени места в областта. Това съобщи говорителят на Регионална дирекция на МВР в Смолян.

Предложението за сформирането на такива съвместни екипи бе дадена от главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев по време на посещението му в Смолян във връзка с отчет-анализа за дейността на Областната дирекция на МВР за 2012 година, уточниха оттам.

Целта на тези екипи е с общите усилия на институциите да се гарантира сигурността на хората, които живеят в малките и по-отдалечени населени места, а те от своя страна да почувстват по-осезаемо грижата и присъствието на държавата.

В изпълнение на указанията на главен комисар Калин Георгиев, директорът на ОД МВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристем проведе работна среща с ръководителите на Регионална дирекция “Социално подпомогне” – Смолян, Регионална дирекция “Гранична полиция” – Смолян и Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението”- Смолян. На заседанието бе решено до 20 април да се проведат работни срещи между началниците на Районни управления “Полиция”, Районни служби “ПБЗН” и социалните работници по места, а до края на месец май, съвместно с кметовете и кметските наместници на малките и отдалечени населени места, да се извърши актуализация на информацията за самотно живущи, възрастни и трудно подвижни лица. Актуалната информация ще бъде предоставена и на РД “Гранична полиция”. След това съвместните екипи ще се срещнат с лицата в риск, за да идентифицират техните потребности и проблеми и да предприемат съвместни мерки за решаването им и за цялостното обгрижване на тези хора, допълниха от полицията.

Вирни се горе