Серия пожари в региона през почивните дни

Серия пожари в региона през почивните дни

Поредица от пожари през почивните дни в региона.

На 4 април около 12.00 ч. е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви в промишлена зона в общ. Доспат. Предполагаема причина за възникване на пожара – искри от комин на сушилня. Следващия ден около 00.00 ч. в Смолян, на ул. “Грудьо Войвода” е възникнал пожар без преки материални загуби в метален контейнер за смет. Предполагаема причина за пожара е изхвърлена незагасена жар.

Три пожара станаха в доспатското с.Касък. Около 12.58 ч. в местността “Чешмината ливада”, землище на селото е възникнал пожар в сухи треви, общинска собственост. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. При пожара няма унищожено. По-късно около 16.05 ч. възникнал друг пожар в местността “Бачищата”, землище на с. Късак в пасище, общинска собственост. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. При пожара няма унищожено.

На 6-ти пък в 14.12 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за горски пожар в извън урбанизирана територия на с. Късака. Екип на РСПБЗН-Доспат на място установява, че горят сухи треви и храсти в непосредствена близост до горски масив, общинска собственост. Предполагаема причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън от неизвестен извършител. Благодарение на бързата намеса на огнеборците е спасена около 50 дка иглолистна гора, намираща се в близост. Помощ за ликвидиране на пожара са оказали 2-ма служители на ДГС-Доспат и 5-ма човека от с. Късак, обясниха от пожарната.

Вирни се горе