Семинар за НАТУРА 2000 за заетите в горския сектор се провежда в Смолян

Семинар за НАТУРА 2000 за заетите в горския сектор се провежда в Смолян

На 5 и 6 ноември 2012 г., в хотел “Кипарис Алфа” в Смолян се провежда семинар на тема: “Методи за устойчиво стопанисване на горите в Натура 2000”.

Обучението е насочено основно към хората ангажирани в горския сектор в обхвата на Южноцентрално държавно предприятие, РДГ Смолян, както и частните горовладелци от района на Западни Родопи.

Основната тема в програмата на семинара са методите за устойчиво управление на горите, съгласно изискванията на европейската екологична мрежа НАТУРА 2000. Акцент е поставен върху горската сертификация и нуждата от оставяне на мъртва дървесина в горите. Лектори на семинара са експерти от България, Германия и Гърция.

Семинарът е в рамките на проект “Изграждане на капацитет за устойчиво управление на горите в зоните от Натура 2000 в област Смолян”. Проектът е съвместна инициатива на Фондация ЕвроНатур – Германия и Сдружение Зелени Балкани, одобрена и финансирана от Министерство на околната среда на Германия (BMU) чрез Федерална агенция по околна среда на Германия (UBA) и Федерална агенция за опазване на природата на Германия (BfN), съобщиха организаторите.

Вирни се горе