Семейство Кърневи от Хвойна си отваря къщата за бедстващи хора

Семейство Кърневи от Хвойна си отваря къщата за бедстващи хора

Не живеят в разкош, а в спретната къща с градинка от дъхав здравец, където властва родопският дух. Всички в Хвойна знаят, че къщата на Милка и Здравко Кърневи е широко отворена за гости през цялата година.

Преди десетина лета решават да заменят градския живот с този на село, където са и корените им. Милка е пощенски служител, а Здравко прочут с песните и свирните си по този край. Дълги години е ръководител на оркестър „Здравец”, а днес пенсионер след прекаран инсулт. Всеки път когато се срещам с тях или изненадващо ги навестявам, усмивката грее на лицата им. Сладкодумната Милка е сред хората, които често прекрачват прага на читалището и помага в църквата. Счита местния 95-годишен свещеник отец Атанас Аролски като свой баща, с него споделя всичко. Често на гости им ходи за сладка раздумка и баба попадия.

Много хора са им помагали в трудни моменти и затова семейство Кърневи са решили също да помогнат на някой в беда през тази зима. Готови са да подслонят в къщата си семейство от бедстващите и наводнени райони на страната, останали без дом и покъщнина. Имат две свободни стаи и са решили да ги предоставят на хора в тежък момент. Да заживеят заедно с тях, да изкарат зимата и пролетта в хармония с неповторимата родопска природа. „Няма да плащат нищо за престоя, искам просто да сторя добрина”, казва усмихнатата Милка.

Вирни се горе