Семейство дари 4 664 лв. за нов дом на пострадали при пожар в Момчиловци

Семейство дари 4 664 лв. за нов дом на пострадали при пожар в Момчиловци

Семейство предприемачи дариха 4 664 лв. за нов дом на пострадалата при пожар фамилия на Роска Георгиева от Момчиловци. Огънят пламна на 09.03.2016 г. и остави без покрив 4-членно семейство – възрастна трудноподвижна жена, приемната майка Роска, сина и дъщеря й.

По идея на предприемача и общински съветник Кирил Асенов /КРОС/ и кмета на Момчиловци Сийка Суркова средствата от семейство Аглая и Стефан Папалезови бяха дарени за възстановяване на опожарения дом на пострадалите хора или за закупуване на къща.

Сумата е събрана по време на рождения ден на Аглая, която предварително обявила пред гостите си, че вместо подаръци и цветя ще приема дарения за пострадалото при пожара семейство.

Гости на празника били и Кирил и Венера Асенови.После Папалезови дарили парите на кметство – Момчиловци с воля те да бъдат преведени по сметката на Роска Георгиева.

До момента събраната по дарителската сметка сума е 23 869 лв. Предстои поредната кампания за каузата по време на джаз фестивала на връх Перелик, който ще се проведе на 30 юли т. г. Тогава посетители на мащабното събитие ще могат да дадат своята лепта за новия дом на семейството на Роска.

Вирни се горе