Сдружение "Екосвят Родопи" обучи младежи по подготовката на проекти и кандидатстване по програми

Сдружение "Екосвят Родопи" обучи младежи по подготовката на проекти и кандидатстване по програми

Приключи обучението на младежи на тема „Нов финансов програмен период 2014-2020 – възможности за финансиране. Подготовка на проекти и кандидатстване по младежки програми” финансирано по Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство в рамките на проект „Устойчиви неправителствени организации за адекватна младежка политика” на Сдружение „Екосвят Родопи” – Смолян, съобщиха от сдружението.

Обучението, предназначено за младежи, чиито интереси са насочени към разработване и управление на младежки проекти се проведе в три групи сред красивата природа край едно от Смолянските езера. То се радваше на голям интерес, младежите отчетоха неговата актуалност. С интерактивни методи – лекции, презентации, решаване на казуси, примери за добри практики, участващите изградиха базисни знания и основни практически умения за разработване и управление на проекти. В практически насоченото обучение бяха представени проекти които са одобрени за финансиране, разгледани и коментирани методологията на разработване, управление, мониторинг и оценка на проекти. Особено ценно и интересно за участниците беше разработването на проектно предложение по реален формуляр, което беше направено по групи формирани по населени места. Идеите бяха страхотни, разработките бяха разгледани и коментирани подробно.

И вечерните часове сред красивата природа украсени от гайдарите и певците от групата, „тържественото хоро” след получаване на сертификатите , усмивките, приятелствата, също няма да се забравят от участниците. Пожелаваме на младежите да реализират идеите си с проектни предложения. Винаги могат да разчитат на нас за подкрепа! И нека получените знания и сертификати да им бъдат от полза в развитието на младежкото гражданско общество и личното им професионално развитие. А за деловото, но и за забавното приключение – обучението за писане на проекти и възможностите за реализиране на младежки идеи чрез финансирането им по различни програми – говорят снимките.

Вирни се горе