Състоянието на пострадалият Асен Асенов е все още шоково

Състоянието на пострадалият Асен Асенов е все още шоково

Лекарите се борят за живота на тежко пострадалият бизнесмен от Смолян Асен Асенов.

“Състоянието на пострадалият вчера при катастрофа Асен Асенов е все още шоково. Пациентът е на апаратно дишане, но сравнително стабилен”, каза за SmolyanNews.com началникът на интензивното отделение в МБАЛ Смолян д-р Красимир Събев. Първите три дни са критични, след като те минат ще можем да бъдем по-категорични, каза още шефът на отделението. Операцията вчера е преминала успешно, но рискът остава поради тежкия шок и голяма кръвозагуба, допълни д-р Събев.

Десният крак на Асенов е спасен, но счупен на няколко места, гипсиран е и ще се работи по него, след като пациентът се стабилизира, съобщиха още от отделението. Направен е скенер, който показва, че няма други увреждания по тялото на Асенов. Днес ще му бъде прелята кръвна плазма и най-вероятно ще има необходимост от кръводаряване, допълниха от ОАИЛ.

20-годишното момиче, което удари бизнесменът Асен Асенов, е прието в болница с епилептичен припадък, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Припомняме, че вчера около 15:15 ч. в гр. Смолян, на ГПК, до складова база на частна фирма със седалище в гр.Смолян, лек автомобил “Фолксваген Поло” с провдивска регистраця, управляван от 20-годишната В.А.К. от гр. Пловдив, се удря в паркиран от дясно върху тротоара лек автомобил “Тойота Ланд Крузер” с пловдивска регистрация. При сблъсъка е пострадал намиращия се до автомобила 48-годишен смолянчанин, който е получил тежки травми на долните крайници и е настанен за лечение в МБАЛ-Смолян с опасност за живота. 20-годишната жена е получила епилептичен припадък и също е настанена за лечение в МБАЛ-Смолян без опасност за живота. Причините за произшествието са в процес на изясняване. Местопроизшествието е запазено от наряд по “Пътен контрол” и посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР-Смолян и РУ-Смолян. Образувано е досъседбно производство

Вирни се горе