Съдят крадец на пет банкови карти

Съдят крадец на пет банкови карти

Окръжната прокуратура в Смолян внесе обвинителен акт за кражба на пари и пет броя банкови карти срещу Илия К. (на 31 год.) от град Неделино. К. е обвинен за това, че на 12. 08. 2011 г. от дом в с.Гърнати, общ.Неделино, е отнел – 1 бр. ваучер за мобилен оператор и парична сума в размер на 170 лева, 3 бр. кредитни карти и 2 бр. дебитни карти, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Смолян Иван Спиров.

Второто обвинение срещу К. е за това, че същия ден обвиняемият е използвал банковите карти в град Ардино, където е изтеглил от банкомат сумата от 120 лева и в град Смолян, където е изтеглил сумата от 550 лева. Пострадалите са съхранявали заедно с картите листчета с ПИН – кодовете. Това е дало достъп на деецът до парите по сметките им. Извършителят е осъждан и кражбата представлява опасен рецидив. Спрямо него е постановена мярка за неотклонение задържане под стража. С парите обвиняемият си е купил телефон, дрехи, отседнал хотел и посетил заведения. Причинени имуществени вреди на обща стойност 895 лева и не са възстановени, обясни още Спиров.

При доказване на вина за извършените престъпления предвижда наказание лишаване от свобода за срок от две до десет години и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

Вирни се горе