СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС

До

Семейството, родствениците и близките на Негово Високоблагоговейнство ставрофорен свещеноиконом Михаил Михайлов

Уважаемо семейство, родственици и близки на ставрофорен свещеноиконом Михаил Михайлов,

Приемете моите най-искрени съболезнования по повод кончината на Негово Високоблагоговейнство ставрофорен свещеноиконом Михаил Михайлов, който близо 20 години бе архиерейски наместник на Смолянска духовна околия. Отец Михаил е ръкоположен за свещеник на 1 януари 1947 година и повече от 65 години остана верен на избора си да проповядва божието слово. Дълги години е обслужвал, освен енорията на храма „Св. Богородица” в кв. Устово и селищата Писаница, Хасовица, Арда и Гудевица. Отец Михаил е завършил Пастирско – богословския институт в Черепиш, а след това Духовна академия в София. През 1964 г. е отличен от Пловдивска митрополия с офикията протойерей, а през 1973 г. с офикията ставрофорен свещеноиконом. По негово време е направен новият централен вход на църквата „Св. Богородица” с каменна стълба, станало е изографисване на храма в долната му част и е основан църковния хор, който вече дълги години оглася църковните служби в Устовския храм.

Заедно с вас скърбя за тежката загуба на този достоен човек, който остава в историята на Родопите като справедлив и обичан духовен пастир, пазител на православната вяра.

В този тежък момент мога да кажа единствено следното: Утеха за нас ще бъдат най-хубавите спомени за отец Михаил Михайлов и неговия пълноценно изживян живот! Чрез тях той никога няма да ни напусне! Пред паметта му – дълбок поклон!

НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН

Вирни се горе