С три проекта по фонд „Козлодуй” обновяват Музикалното училище в Широка лъка

С три проекта по фонд  „Козлодуй” обновяват Музикалното училище в Широка лъка

Музикалното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка спечели три проекта по фонд „Козлозуй" за саниране сградите на училището, мъжкото и женското общежития, съобщи директорката Стоянка Тенова. С 500 000 евро ще се санират сградите и ще се подмени дограмата. Реалното изпълнение на проекта ще започне през пролетта на 2013 г. Дотогава МИЕТ ще проведе необходимите процедури за избор на изпълнител. Основен ремонт не е правен дълги години,а имаме и предписания от РИОКОЗ за подмяна на дограмата на едно от общежитията, каза Тенова.

За всяка от сградите кандидатствахме с отделен проект и се радваме, че успяхме да ги спечелим, коментира още тя. Ще предлагаме още по-добри битови условия за нашите ученици след ремонтите. След реализацията на проекта ще се намалят разходите за издръжка на сградите – при мъжкото общежитие ще се постигне 60 % енергийна ефективност, в женското – 35 % и на училищната сграда – 43 % енергийна ефективност.

Тази година са приети в музикалното училище 16 млади таланти в различните специалности и са повече от 2011 г. От 25 август до 3 септември ще се приемат документи за нов прием на ученици, каза още директорката.

Вирни се горе