С тържествен концерт в театъра бе отбелязана 35-годишнината от откриването на ЦДГ „Слънце”

С тържествен концерт в театъра бе отбелязана 35-годишнината от откриването на ЦДГ „Слънце”

С тържествен концерт в театъра бе отбелязана 35-годишнината от откриването на ЦДГ „Слънце” в Смолян. На събитието присъстваше секретарят на община Смолян Момчил Николов, който прочете поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов:

"Щастлив съм да Ви поздравя по повод 35- годишнината от откриването на ЦДГ „Слънце”. Детското заведение е родолюбиво огнище за знание и възпитание на поколения родопски деца, средище на смели педагогически иновации, творчество и експериментални проекти. ЦДГ е уважавано, желано и обичано звено за предучилищно възпитание, с което се гордеем. Нека радостта ентусиазмът и сполуката съпровождат пътя на детската градина и в следващите 35 години”, казва в поздравлението си Мелемов. Тържеството откри директорката на ЦДГ „Слънце” Людмила Шотарова. Тя благодари на първата директорка на детското заведение Недялка Бекриева за грижите, професионализма й към децата, педагозите и за утвърждаване на ЦДГ „Слънце” като заведение, което отглежда вече трето поколение деца от града. Градината години наред е обявена за базова за внедряване на идеи, място за квалификация на детски учители.

От самото начало до настоящия момент ЦДГ „Слънце” се развива като притегателен център за обучение и възпитание на децата от града и е отворена към предизвикателствата на съвремието, посочи още Шотарова и пожела на колегите си да бъдат все така ентусиазирани, всеотдайни и творчески вдъхновени. На сцената се изявиха талантливите малчугани от детската градина , които през цялото време заслужено бяха аплодирани от многобройната публика в театъра.

Вирни се горе