С различни инициативи в Смолян отбелязаха Международния ден на доброволците

С различни инициативи в Смолян отбелязаха Международния ден на доброволците

На 5 декември се чества Международния ден на доброволците. Те стават все по-търсени в различни области, инициативи, организации и критични ситуации. Тяхната помощ е безценна. На този ден обществото отдава своята почит към хората, които безрезервно помагат на нуждаещите се. Доброволчеството е мисия, за която е необходимо не само желание, а огромно сърце, изпълнено с любов към другите.

Във връзка с Международния ден на доброволеца, Младежкия доброволен отряд към Районна служба ПБЗН – Смолян, Доброволното формирование към община Смолян, Районна служба ПБЗН – Смолян и Български червен кръст – Смолян, проведоха демонстративни мероприятия.

В ППМГ „Васил Левски“ на учениците бе презентиран тематичен филм, свързан с дейността на доброволните формирования. Общинските доброволци и доброволците от БМЧК демонстрираха и на практика как те работят в едно с пожарникарите. От сградата на гимназията извеждаха пострадали и оказваха първа долекарска помощ, а огнеборците направиха демонстрация на бойно разгръщане и спасяване на пострадал. Младежкият доброволен отряд се включи в мероприятието с гасене на пожар с наличните пожарогасители от сградата.

Учениците от Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс“ също взеха участие в отбелязването на този ден. По инициатива на Младежкия доброволен отряд към Смолянската пожарна, част от учениците решиха да обучат и разяснят на своите учители какви са основните действия при пожар в училищната сграда, след което в двора демонстрираха на практика работата на видовете пожарогасители.

Проявите, свързани с отбелязването на Международния ден на доброволеца, са израз на признателност към тези хора и тяхната безценна дейност. Благодарим ви, че ви има!

Вирни се горе