С листовки 200 семейства от Смолян ще разберат кои са замърсителите на водата и въздуха

С листовки 200 семейства от Смолян ще разберат кои са замърсителите на водата и въздуха

Вече 43 години на 22 април правителства, бизнес компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазване на нашата планета. Международният Ден на Земята през 2013 г. е посветен на „Лицата на изменението на климата”, като призовава всеки човек да фокусира вниманието си и да предприеме действия за постигане на по-устойчив начин на живот.

Денят на Земята има за цел да вдъхнови хората да се грижат по-добре за околната среда и да ги научи да се гордеят с нея. Ето защо в периода от 19 до 30 април във фоайето на здравната инспекция ще бъдат подредени постери с любопитна информация за състоянието на планетата ни и начините за запазване на нейните ресурси, съобщиха от пресцентъра на здравната инспекция.

В навечерието на 22 април, учениците от клуб „Здрави и щастливи” при РЗИ – Смолян ще разпространят в пощенските кутии на 200 смолянски семейства листовки за основните замърсители на водата и въздуха.

В петък те ще раздават на гражданите и гостите на града ни флайери, а на 24.04.2013 година ще наблюдават прожекцията на филма „Дом”.

На 19 април екипът на РЗИ – Смолян ще се присъедини към националната инициатива „Да почистим България за един ден” като облагороди района около здравната инспекция.

Вирни се горе