С факелно шествие, спектакъл и „Лъвски скок” почитат Апостола в Смолян

С факелно шествие, спектакъл и „Лъвски скок” почитат Апостола в Смолян

С митинг, военни почести, тържествена заря и редица прояви обществеността на Смолян ще отбележи 143 години от гибелта на Васил Левски. Тази вечер, факелно шествие от три лъча ще се събере до паметника на Апостола в двора на Природо-математическата гимназия „Васил Левски“.

Първият лъч ще тръгне от храм „Свети Висарион Смоленски”, вторият от читалище „Балкански просветител” и третият от храм „Свети Теодор Стратилат” в квартал „Райково”. В двора на гимназията ще се проведе митинг, с военни почести ще бъдат поднесени венци пред паметника на Васил Левски. След това ще има заря в памет на Дякона.

Обединеният детски комплекс, съвместно с Клуба на учителите – ветерани ще представят спектакъла „Левски в Родопите“ в зала № 2 на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“. Участниците в клубовете по актьорско майсторство и спортни танци в Обединения детски комплекс са подготвили вълнуващ спектакъл за преживяванията на Левски по пътя му в Родопите.

За пета поредна година Смолян ще бъде домакин на Регионалното ученическо състезание „Лъвски скок”. В него ще участват 92 ученици от 9 учебни заведения и и едно Ученическо общежитие от Смолянска област.

Организатори на честванията са община Смолян, Природо-математическата гимназия „Васил Левски”, Регионалният инспекторат по образованието и Общинският комитет „Васил Левски”.

Вирни се горе