С детски празници завърши кампанията “Заедно можем да спасим живота на много хора”

С детски празници завърши кампанията “Заедно можем да спасим живота на много хора”

С детски празници по пътна безопасност в две детски градини в Смолян завърши кампанията “Заедно можем да спасим живота на много хора” ,съобщи регионалния говорител на ОД МВР Смолян.

Кампанията по пътна безопасност “Заедно можем да спасим живота на много хора” стартира на 17 септември и бе организирана от РЗИ – Смолян, ОД МВР – Смолян, общ. Смолян и Младежки православен център “Чисти сърца”. Целта на организаторите беше информиране и повишаване вниманието на участниците в пътното движение за спазване на правилата, както и обучение на деца от предучилищна възраст за безопасно поведение като пешеходци. В рамките на кампанията се проведоха редица мероприятия, свързани с намаляване на пътния травматизъм с деца:

  • В началото на учебната година се проведе детски празник под надслов “Да пазим децата на пътя с Вяра, Надежда, Любов”, който събра десетки деца пред църквата “Св. Висарион Смоленски”.

  • РЗИ – Смолян подари на училищата в общ. Смолян 200 диска с компютърна игра “Разходка по улица “Безопасна”, която предоставя възможност, забавлявайки се, учениците да усвоят нужните знания, умения и навици за безопасно поведение на пътя.

  • В рамките на кампанията служители на РЗИ – Смолян проведоха анкетно проучване по въпросите за пътната безопасност сред ученици от смолянски училища и техните родители. /Прилагам анализа и изводите от анкетното проучване/

  • Служители на сектор “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян и РЗИ – Смолян проведоха обучение по пътна безопасност на децата в предучилищна група в две детски градини в гр. Смолян.

  • Вчера и днес децата от предучилищните групи в ЦДГ “Слънце” и ОДЗ “Родопчанче” демонстрираха усвоените знания пред връстници и родители под формата на детски празник, посветен на пътната безопасност. С песни, стихчета и игри по темата малчуганите припомниха основните правила за безопасно движение по пътищата. За награда получиха и подаръци – играчки от ОДМВР – Смолян, а РЗИ – Смолян осигурява на двете детски заведения комплекти от светофари и пътни знаци, специално пригодени за обучение на децата по пътна безопасност.

Вирни се горе