Родопско село събира пари за лечението на семейния си лекар

Родопско село събира пари за лечението на семейния си лекар

Жителите на родопското село Арда отново стартират благотворителна кампания в помощ на д-р Алекси Деянов, който има нужда от финансова помощ, за да се грижи за здравословното си състояние. След направената трансплантация на бъбрек, вчера е претърпял хирургична интервенция на едното стъпало на крака – ампутирани му са пръстите, предаде Дарик.

След излизането му от болницата в Смолян трябва да пътува до София за контролни прегледи, за да се следи състоянието на бъбрека му. Всичко това е свързано с много разходи, които с инвалидната му пенсия не може да покрие.

Пациенти и колеги събират пари за животоспасяваща трансплантация на лекар

Д-р Деянов бе пенсиониран със 100 % с чужда помощ, но след преосвидетелстване чуждата помощ му е отнета и съответно пенсията му е намалена. „Нашият лекар д-р Алекси Деянов, който повече от 20 години се грижеше за здравето на арденци, се нуждае от финансова помощ. Молим, който има възможност, нека помогне“ , призовават хората от смолянското село.

Паричните помощи ще се събират при кмета на Арда Недко Юруков, като от днес ще има и поставени кутии за дарение в магазините в селото.

Вирни се горе