Родолюбци се събраха и почистиха паметника на връх "Средногорец"

Родолюбци се събраха и почистиха паметника на връх "Средногорец"

По инициатива на кметския наместник на село Полковник Серафимово Михаил Василев Сдружение “Родопски хайдути” организира благотворителна акция. Чрез социалната мрежа “Фейсбук"родолюбиви младежи са се събрали и са боядисали пейките на паметника при връх “Средногорец”. Превозът е бил осигурен от Михаил Василев и Манол Ружинов, а боя, четки и разтврител е имало достатъчно, както пише кметският наместник в страницата на селото. Освен, че са боядисани пейките, почистени са тревните площи и шосето пред “Родопската Шипка” и около паметника. Свършихме страхотна работа, чрез “Родопски вести”, искам да благодаря на сдружение "Родопски хайдути” с ръководител Манол Ружинов,Веска Бузалова, семейството на Бисер Каменов и неговите близки и роднини,работливите младежи Иван и Петьо и не на последно място на гайдарите Мишо Димитров, Роската и Марин, каза Василев.

Вчера пак по негова инициатива се проведе работна среща на тема: „Националните чествания по случай 100-годишнината от Балканската война“. На срещата присъстваха гл. секретар на Областна администрация Петя Пампорова, председателя и част от членовете на сдружението „За устойчиво развитие село Полк. Серафимово“, със съдействието на кмета на Смолян Николай Мелемов.

Присъстваха и доста поканени от кмета серафимовци включително жители на селото, които са чужденци. Обсъдиха се и следните инициативи, които представи Василев: книгата за селото и бъдещото й издаване, предстоящият събор на селото, необходимостта от реклама за Полк.Серафимово, еко-пътеките – съществуваща и нови, съживяването и облагородяването на местността Могилата, създаването на детска площадка, създаване и популяризиране на Национален туристически поход до връх Средногорец, възстановяването на Националното състезание по ориентиране около връх Средногорец, побратимяване с гръцко село.

Участниците в срещата дадоха ценни предложения на наместника си по предложения дневен ред и останаха удовлетворени от инициативността на новия наместник, защото е казано: „Всичко става с пари, но и само с пари нищо не става.“

Вирни се горе