Ресурсният център в Смолян и Общината с награди от фондация „ПроСпорт”

 Ресурсният център в Смолян и Общината с награди от фондация „ПроСпорт”

Ресурсният център в Смолян и Общината получиха награди от фондация „ПроСпорт”, която в партньорство с БСФС и Спешъл Олимпикс България, организира официална церемония „Достъп до Спорт“. На събитието бяха връчени годишните награди «ПроСпорт». То се проведе в Музея на спорта, Национален стадион „Васил Левски” в столицата. Наградите се връчиха за принос в развитие на доброволчеството в подкрепа на спорта за хората с увреждания и са в следните категории: гражданска организация, училище, университет, спортна организация, държавна институция, корпоративен партньор, доброволец и Община.

Всички атлети се представиха накратко. Нашето момиче Златина Дерменджиева благодари на Спешъл Олимпикс , община Смолян и Ресурсният център. Златина, която е атлет на Спешъл Олимпикс Смолян, е носителка на златен и бронзов медал в дисциплините на 50 и 100 м класически стил по ски бягане от Световните зимни игри‘2013, в Пьонг Чанг – Република Корея.

В категория „Държавна институция“ носител на наградата „ПроСпорт” за 2013 г е Ресурсен център – Смолян .В категория „Община”, Смолян е класирана на второ място след Банско. Организаторите на събитието връчиха на представителя на нашата Община Даниела Керкелова „Сертификат за признателност, за проявен интерес, ентусиазъм и съпричастност към Спешъл Олимпикс България”. Керкелова поздрави организаторите и състезателите от името на кмета Николай Мелемов. Тя заяви, че тази номинация ни задължава да работим още повече за децата и младите хора, които са приоритет за общинското ръководство.

В периода 13-20 септември 2014 г. в Антверпен, Белгия, ще се проведат Европейски летни игри на Спешъл Олимпикс.

Спешъл Олимпикс България получи квота от 16 атлети с интелектуални затруднения. Да се надяваме, че Община Смолян отново ще има участник в тези игри.

Вирни се горе