Ресурсен център-Смолян организира седмица, посветена на предстоящите Коледни и Новогодишни празници

Ресурсен център-Смолян организира седмица, посветена на предстоящите Коледни и Новогодишни празници

Ресурсен център – Смолян организира седмица, посветена на предстоящите Коледни и Новогодишни празници. В обявените конкурси за „Новогодишна картичка”, „Парцалена кукла” и „Къща на Дядо Коледа” се включиха деца и ученици от всички общини на област Смолян. Изработените изделия са подредени в изложба в Ресурсен център – Смолян, с което се създаде атмосфера на истинска Коледна приказка, съобщиха от Ресурсния център.

На 20 декември децата и учениците от Ресурсен център – Смолян, заедно с техни приятели от Професионална гимназия по строителство, организираха вълнуващи занимания в „Работилницата на Дядо Коледа. Учениците от СОУ „Кирил и Методий”, ОУ „Иван Вазов”, ОУ „Стою Шишков”, Професионална гимназия по техника и технологии ” Христо Ботев”, Професионална гимназия по строителство и Професионална гимназия по туризъм участваха в различните ателиета с много настроение и удоволствие. Следвайки своите интереси и предпочитания и подкрепяни от своите учители те се разделиха на групи, в които изработваха сурвачки, коледни играчки, картички и сувенири, като използваха различни техники от Арт педагогиката. Събитието уважиха представители на РИО на МОМН, директори на училища и преподаватели.

Празникът завърши много емоционално с взаимни поздрави от децата от различните ателиета и изложба на изработените от тях изделия.

Вирни се горе