Регионална библиотека отбеляза Международния ден на книгата

Регионална библиотека отбеляза Международния ден на книгата

По повод Международният ден на книгата и авторското право се проведе маратон на четенето в каталожния хол на ЗВ с ученици от 9 клас на СОУ ”Отец Паисий”, преподавател Р.Симеонова. Учениците четоха откъси от любими книги и „Азбучна молитва” от Константин Преславски.

В библиотеката на ПУ ”П. Хилендарски” по повод годишнината от смърта на Мигел де Сервантес и рожденната дата и смъртта на У. Шекспир студентите четоха откъси от творби на Шекспир и други любими автори. Представиха драматизация на английски език по монолога на Хамлет и Крал Лир.

Детският писател Борислав Ганчев от гр.Хисар представи хумористичните си книги в Смолян. Срещата се проведе в Регионална библиотека заедно с деца от втори, трети и четвърти клас от училищата ОУ „Иван Вазов” и СОУ „Отец Паисий” в Смолян, съобщиха от Регионална библиотека "Николай Вранчев"-Смолян.

Благодарение на библиотекарите, които организираха събитието за Седмицата на детската книга и песен – 22-25 април, над 120 малки читатели имаха възможност да се докоснат до творчеството на автора. Ученици от втори и трети клас четоха негови стихове, задаваха и гатанки. А четвъртокласници влезнаха в ролята на герои и драматизираха част от произведенията на Борислав Ганчев

Заедно с него на представянето беше и художникът – карикатурист Николай Арнаудов.

Вирни се горе