Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян получи богата колекция на англоезична литература

Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян получи богата колекция на англоезична литература

Регионална библиотека „Николай Вранчев” – гр. Смолян получи богата колекция на англоезична литература за известни исторически личности, кулинарни книги, художествена литература, справочна литература в света на фактите, Атлас на света, Домашен доктор, цветята, спорта, музиката и медицината.

Благородният жест е на Николай Драгнев, който от 25 години живее в Англия и за трети пореден път дарява книги на английски език, съобщиха от библиотеката.

Дарението ще подпомогне обогатяването на библиотечния фонд с чуждоезикова литература и ще бъде полезно на читателите, които ползват и изучават английски език.

Дарителството като акт и начин на мислене и поведение е необходимост да направиш нещо добро за обществото и за съгражданите си и за пореден път мотивира нашия съгражданин да преодолява неудобствата по транспортиране на книгите през граница и да ги дарява на библиотеката – с идеята, че са необходими и полезни на младите хора, с желанието да сподели прочетеното и да подаде ръка на тези, които не могат да си позволят да си закупят нова книга, обясниха още от културната иституция.

Регионална библиотека благодари за отношението към книгите и читателите!

Вирни се горе