Разясняват на земеделците как да се възползват от директните плащания

Разясняват на земеделците как да се възползват от директните плащания

До края на седмицата, на територията на Област Смолян, ще се проведат шест информационни срещи, част от разяснителната кампания на Министерство на земеделието и храните за директните плащания през 2016 г. По време на срещите експерти от Министерство на земеделието и храните и Областната дирекция „Земеделие“ ще запознаят земеделските стопани с новостите по таз годишната кампания за директните плащания. Присъстващите ще бъдат информирани за промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, регистриране на правните основания до 15 февруари 2016 г. и географско очертаване на заявените земи.

На 27 януари (сряда) от 10:00 часа и от 14:00 часа ще се състоят срещите със земеделските стопани от общините Борино и Доспат. И двете срещите ще се проведат с заседателните зали на съответната община. Кампанията в областта ще продължи и на 28 януари в Златоград и Неделино. Началният час на срещата в Златоград е 10:00 часа и тя ще се проведе в заседателна зала на Общината. За 14:00 часа е насрочена срещата в Неделино, която ще се състои в Общинската служба по земеделие.

На 29 януари, са срещите с фермерите от общините Баните и Смолян. От 10:00 часа, фермерите от Община Баните ще бъдат запознати с новостите около кампанията по директните плащания, а от 14:00 часа е дискусията със стопаните от Смолян. И двете срещите ще се състоят в сградите на Общинските служби по земеделие, съответно – Баните и Смолян.

Вирни се горе