Разпръснати из Европа и САЩ родове на родопско село подредени онлайн

 Разпръснати из Европа и САЩ родове на родопско село подредени онлайн

Разпръснати из Европа и САЩ родове на родопско село са събрани в интернет родословна схема

Разпръснати из Европа и САЩ, родове от Грохотно са събрани и подредени в интернет родословна схема на родопското село, съобщиха от читалище “Назъм Хикмет”.

Виртуалното родословие проследява няколко поколения жители на Грохотно, а най-новите клони от родословните дървета се обновяват онлайн от потомци на родовете в Германия, Франция, Великобритания, САЩ, Турция.

Мерилин е наречена правнучката на родени в края на XIX в. Шабан и Фатме от Грохотно, съдейки по едно от родословните дървета в сайта.

Сред потомците на местните родове е и професор от Анкара.

Проследени са родословните дървета на 57 рода от Грохотно, обяснява Назлъ Караахмед, секретар на Читалището.

По думите й при създаването на родословните разклонения са интервюирани най-възрастните представители и доайените на родовете.

Част от най-младите попълнения на фамилиите са разпръснати из Европа и САЩ, така че клоновете са допълвани онлайн с актуална информация.

Представителите на поколението гурбетчии в чужбина посрещат с огромен интерес създаването на родословието на селото, разказват от читалището.

След виртуалните срещи, стотици от работещите в чужбина жители вече са пристигнали в Грохотно, за да празнуват Нова година в родното място.

Сайтът с родословните връзки ще се надгражда в бъдеще със снимки и автентични разкази, свързани с историята на Грохотно. Интернет страницата с родословието на Грохотно е разработена от местното читалище.

Вирни се горе