Районна прокуратура-Златоград започна бързо производство за незаконно превеждане на заловените афганистанци

Районна прокуратура-Златоград започна бързо производство за незаконно превеждане на заловените афганистанци

Районна прокуратура-Златоград наблюдава бързо производство срещу Е.Т., на 20 г. от Видин, и срещу И.Р., на 23 г. от гр. Годеч, за превеждане през границата на страната на група от хора без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, в съучастие – престъпление по чл. 280 ал. 2 точки 1 и 3 във връзка с ал. 1 и във връзка с чл. 20 от Наказателния кодекс. До момента Е.Т. е привлечен като обвиняем по посочения текст като помагач. Предстои провеждане на процесуално-следствени действия спрямо И.Р., при които ще се изясни неговата роля при превеждането на чужденците през границата.

На 26 април 2016 г., около 12 часа, Е.Т. е шофирал микробус, марка “Мерцедес“, който бил спрян за проверка от полицейски патрул в гр. Златоград. В автомобила пътували 22 лица, които са граждани на Афганистан. 12 от тях са деца, ненавършили 16 г. Установено е, че същия ден групата е влязла от Република Гърция в България и целта на чуждите граждани е била да стигнат до Германия.

Предстои днес Е.Т. да бъде задържан за срок 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Под ръководството на Районна прокуратура-Златоград се установява и съпричастността на други лица към извършеното на престъпление, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Вирни се горе