Проведе се работна среща за завършване на Главна пътна комуникация-Смолян

Проведе се работна среща за завършване на Главна пътна комуникация-Смолян

Проведе се работна среща за координиране на последващи действия за завършване на Главна пътна комуникация-Смолян („ГПК-Смолян”). В срещата участваха областният управител Недялко Славов, заместник-областният управител Тодор Бозуков, инж.Илияна Захариева – член на УС на АПИ, инж.Марияна Цекова – заместник-кмет на община Смолян, инж.Костадинка Миланова – директор на ОПУ-Смолян, проектанти и строители.

В рамките на срещата се отчете готовността и напредъка по проекта на „ГПК-Смолян”. Набелязаха се конкретни задачи и ангажименти на участниците в строителния процес.

”Ние с общината стигнахме до споразумение, което е една стъпка напред. Официално имаме данните от кадастъра и можем да ги предоставим на проектантите в най-кратки срокове. Имаме подписана вариация за изработването на проекта и уверението от страна на проектантите, че до края на месеца ще ни предадат проектите, дори и в груб вид, за да можем да преценим какви ще са строителните стойности и да изготвим вариация за нареждане за строителство.”, отбеляза инж.Захариева.

Заместник-кмета инж.Марияна Цекова представи напредъка на община Смолян за завършване на ГПК и процедурите, за които имат готовност. Следващата работна среща се планува за 24 февруари 2016г.

Вирни се горе