Прокуратурата внесе акт в съда за предлагане на подкуп на полицаи

Прокуратурата внесе акт в съда за предлагане на подкуп на полицаи

Вчера Окръжна прокуратура – Смолян внесе обвинителен акт срещу Георги Милев (на 35 г.) от град Казанлък, за предлагане на подкуп на двама полицаи в курортен комплекс Пампорово.

Обвиняемият Милев е обвинен в това, че на 28.12.2012 год., около 01:00 часа, в Пампорово, в района на Контролно пропускателен пункт – Пампорово, е предложил подкуп – банкнота от 100 лева, на полицейски органи от Районно управление „Полиция” – Чепеларе. Обвиняемият се опитал да даде подкупа, за да не му бъде извършена проверка за алкохол и да не му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщи прокурор Иван Спиров.

Полицейските служители не приели парите и задържали Милев, който бил санкциониран по административен ред за управление на автомобил в нетрезво състояние. Отделно от това Милев е подведен към наказателна отговорност по настоящото дело за подкуп, за което престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

Вирни се горе