Проект за АРТ-рециклиране от облст Смолян е победител в конкурс

Проект за АРТ-рециклиране от облст Смолян е победител в конкурс

Общо 72 проектни предложения постъпиха в областните информационни центрове за Конкурса за младежки проект, който премина под надслов „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти". Най-оспорвана беше надпреварата в областите София, Пловдив и Враца, където бяха подадени най-много проектни идеи.

В област Смолян участниците бяха 3-ма: Антонина Деделянова от Неделино с проект „Билкарство", Ивет Топалова от с. Пловдивци с проект „ART-рециклиране или вторият по-красив живот на употребяваните вещи" и Ралица Кехайова от Смолян с проект „Да създадем биоферма заедно".

Оценката на постъпилите проектни предложения беше извършена на 10 юни 2014 г. от комисия, в която участваха представители на Областна администрация – Смолян, Общинска администрация – Смолян и ОИЦ – Смолян. Комисията отличи като най-успешно проектното предложение на Ивет Топалова и поздрави участниците за куража и положените усилия.

На скромна церемония по награждаване в офиса на ОИЦ – Смолян, победителят в регионалния кръг, Ивет Топалова, получи електронен четец за книги, а останалите участници – грамоти за участие и информационни материали. Отличените проекти на всички първи места от регионалния кръг на конкурса ще се състезават на национално ниво. Голямата награда за отличения проект в националния кръг е смартфон, а награждаването на победителя ще се проведе на 30 юни 2014 г. в гр. София.

Националният конкурс за младежки проект постави началото на първата за този програмен период инициатива на Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България.

Кампанията се финансира по проект № 0039-ЦИО-3.3 „Изграждане на Централен координационен информационен офис (ЦИКО) и подпомагане дейността на 27-те областни информационни офиси", финансиран от Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Вирни се горе