Продължават дейностите по измиване и почистване на Смолян

Продължават дейностите по измиване и почистване на Смолян

Продължава усиленото чистене и миене на улиците в Смолян. В трите квартала на града работят над 50 служители по чистотата от „Титан Клинър” и програмите за заетост на община Смолян. В акцията участват три водоноски, три самосвала и два багера. След основното събиране на пясъка от шосетата в помитането ще се включат и трите метачни машини, които ще поддържат чистотата по градските шосета през пролетта и лятото, съобщиха от пресцентъра на фирмата.

В момента се мият булевард „България”, в участъка след Планетарума, улиците „Хан Аспарух” и „Дичо Петров” заедно с пресечките по тях. Метат се околовръстното шосе в района на Спортна зала, ул. „Димитър Благоев”, „Перелик”,” Момчил юнак” и „Родопи” с Бадевска махала. Почистени изцяло са улиците „Хан Персиян”, „Дичо Петров”,”Здравец” и „Наталия”, както и по-голямата част от бул. „България” и „Родопи”.

Заради дейностите по пролетно почистване движението в града е затруднено, особено в районите, в които работят цистерните с вода. Призовават се водачите да използват околовръстното шосе, за да не се натъкват на задръствания и колони от коли, движещи се с ниска скорост. В „Титан Клинър” се подготвя екип, който от събота започва работа и по селата в общината. Много граждани също започнаха почистване на къщите и имотите си. Признак за това са увеличените в последните дни отпадъци в съдовете за смет и около тях. Бобрите се почистват по график, а отпадъците около тях ще се съберат по време на общинската акция за пролетно почистване.

Вирни се горе