Приключи „Седмицата на детската книга и изкуства за деца”

 Приключи „Седмицата на детската книга и изкуства за деца”

Втора среща с детски писател беше организирана и проведена в рамките на Седмицата на детската книга. Гостуващата детска писателка Петя Дичева предизвика голям интерес от страна на децата. Фоайето на Регионалната библиотеката се изпълни с развълнувани детски гласчета, които очакваха с нетърпение да се запознаят с нея. Учениците са от началните класове на СУ „Отец Паисий” с р-ли Пешева, Топалова и Иванова. Сред тях бяха и възпитаници от 3 клас на СУ „Св.св. Кирил и Методий” с р-л Рабинева.

Зав. Детски отдел Емилия Коджебашева откри срещата и представи накратко информация за писателката. Авторката на седемте книжки с приказки Петя Дичева е юрист по професия, но страстта и са пътешествията, музиката и българското слово. Свири на пиано,написала е детска книжка с авторски песнички за начинаещи пианисти. От дете излива емоциите си в стихове.

Вокална група „Приятели” с ръководител Пламена Седянкова и корепетитор Иван Пичуров представиха музикална програма, а клуб „Спортни танци” с ръководител Димитър Кондаклиев изпълниха композиция модерни танци. Ученичката Света Халваджиева от клуб „Вършебният приказен свят” прочете своята авторска приказка „Принцеската”. Всички участници в програмата са от Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК – Смолян. Накрая на срещата учениците имаха възможност да си закупят книжки и да получат автограф.

Вирни се горе