Приемствеността между детска градина и училище ще дискутират в Смолян експерти и учители

Приемствеността между детска градина и училище ще дискутират в Смолян експерти и учители

Работни срещи и дискусия на тема „Приемственост между детска градина и училище” организира Регионален инспекторат по образованието – Смолян на 14 и 15 ноември т.г. В тях ще участват държавни експерти от МОН, експерти от РИО, учители, директори на училища и детски градини от региона. „Това е практика в работата на инспектората за последните учебни години. На тези срещи, освен детайлен анализ на резултатите се провеждат и актуални дискусии, представят се добри практики, изводи от одити, регионални и национални изяви на учениците, изпълнението на национални проекти и програми и, като цяло, са важен инструмент за резултатно и иновативно развитие на нашата областна образователна общност”, коментира началникът на РИО – Смолян Иван Муцевски.

Общо три ще са работните срещи, предвидени за 14 ноември. В зала 201 на Областна администрация учители по география и икономика ще коментират проекта за нови учебни програми по предмета с главния експерт от МОН Христина Маркова. По същото време в ОДЗ „Родопчанче” ще се проведе среща на главния експерт от образователното министерство Ваня Трайкова с директори и учители от детските градини в Смолянска област. Те ще разговарят за актуални проблеми на предучилищното възпитание и подготовката на 5 и 6-годишните деца. Срещата на държавния експерт от МОН Рени Рангелова с директори и учители от начален етап също е свързана с проекта за нови учебни програми. Тя ще се проведе в залата на ОУ „Иван Вазов” – Смолян. Срещата ще започне с открит интерактивен урок по математика в IV клас.

Основната дискусия за приемствеността между детска градина и училище ще се проведе на 15 ноември в зала 201 на Областна администрация. В нея ще участват директори и главни учители от детски градини и училища, експертите от МОН Ваня Трайкова и Рени Рангелова и експерти от РИО – Смолян. Предвидена е и среща с участието на областния управител инж. Димитър Кръстанов, който ще представи идеята Област Смолян да се превърне в пилотен модел по инструмента „Водено от общността местно развитие” за следващия програмен период 2014-2020 година.

Вирни се горе