РИОСВ- Смолян наложи санкции на ГОРУБСО- Мадан и цех за рибопреработка

   РИОСВ- Смолян наложи санкции на ГОРУБСО- Мадан и цех за рибопреработка

През април, експерти на РИОСВ-Смолян са извършили 118 проверки. Проверени са 79 обекта и са дадени 61 предписания. Издадени са и 3 наказателни постановления – на ЕТ „Ник 60 Недялко Колаксъзов” , на „Горубсо- Мадан”АД, за рудник „Крушев дол и Хвостохранилище ”Рудозем-2”

Наложена е месечна имуществена санкция от 164 лв. на ЕТ „Ник 60 Недялко Колаксъзов”, след като бе проверен цех за рибопреработка „Сините ханчета”, собственост на едноличния търговец. Санкцията е заради превишение на индивидуалните емисионни ограничения по показатели, заложени в Разрешителното за заустване на отпадъчни води.

Наложена е месечна имуществена санкция на Горубсо- Мадан”АД, стопанисващ рудник „Крушев дол” в размер на 1329 лв , за превишение на индивидуалните емисионни ограничения (ИЕО) по показатели, заложени в Разрешителното за заустване на отпадъчни води.

Наложена е и месечна имуществена санкция в размер 1359 лв. на Горубсо-Мадан” АД, стопанисващ Хвостохранилище ”Рудозем-2”, за превишение на ИЕО по показатели, заложени в разрешителното за заустване на отпадъчни води. На „Горубсо Мадан”АД са дадени предписания във връзка със зачестилите сигнали и жалби, свързани със замърсяването на околната среда от рудодобивната дейност.

В сила е наложената през януари 2014 г. месечна имуществена санкция в размер на 1058 лв. на „Лъки Инвест – Джурково” ЕООД, експлоатиращ рудник ” Джурково” – Лъки. Санкцията е за превишение на индивидуалните емисионни ограничения (ИЕО) по показатели, заложени в Разрешителното за заустване на отпадъчни води.

Вирни се горе