Премазаният от свлачище мъж се пенсионирал преди дни

Премазаният от свлачище мъж се пенсионирал преди дни

Загиналият при нелепия инцидент в ловната хижа, край златоградското село Долен Красимир Боюклиев се е пенсионирал наскоро, като близо десет години работил като шофьор в градския транспорт в София. Жителите на цялото родопско село са потресени от случилото се. Трагедията можела да бъде още по-голяма, тъй като общо осем ловджии били в помещението, което бе пометено от земната маса вчера около 16:00ч. Същият ден, те не били на ловен излет, а просто се събрали да хапнат и да пийнат и да споделят истории. Това бе потвърдено и от шефа на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов, предаде Дарик.

„На мястото нямаше оръжия или каквото и да е, което може да ни замисли, че са били на лов, просто са се събрали компания на раздумка“, коментира старши комисар Димов.

Земната маса е успяла първо да пробие входната врата на хижата, която е точно срещу ската, а след това е изхвърлила хората, които се намирали вътре на масата навън, като ги изкарала през прозореца, след като разрушила и част от стената. По стечение на обстоятелствата, точно там бил паркиран и микробус, който също е премазан.

Пристигналите на място медици, заварили Красимир жив, приятелите помогнали и на другите пострадали, като всички били в непосредствена близост до полуразрушената сграда.

За съжаление обаче, Боюклиев издъхва в линейката на път за Спешният център в Златоград.

Останалите двама от пострадалите са настанени в болницата в Кърджали, като единият от тях е в ОАРИЛ, а другият в отделението по Ортопедия. По първоначални данни, опасност за живота им няма. Другите петима от компанията са в шок и отказват да комуникират и да разкажат за случилото се.

Вирни се горе