Представители на 7 държави ще готвят заедно в центъра на Девин

Представители на 7 държави ще готвят заедно в центъра на Девин

Представители на 7 държави ще готвят заедно в центъра на Девин по международен проект за преодоляване на предрасъдаците. Центърът за европейски и международни изследвания стартира своя нов проект „Eat.Learn.Europe.” До 2 юни в Девин и София ще се проведе тренинг, който цели изграждане на умения за общуване на младите хора в междукултурна среда, за активното им включване в борбата с културните стеоритипи и създаване на възможности за преодоляване на предрасъдъците. Той ще създаде подходяща среда за толерантен, структурен диалог по отношение на етническото, религиозното и културното многообразие, съобщи общинският съветник Николай Мартинов.

Един от основните акценти на тренинга ще е готвенето заедно. Забавлявайки се и учейки се в кухнята на традиционни за различните страни ястия, участниците ще съпреживеят културното богатство на друга страна чрез националната им кухня. Така заедно ще имат възможност да опознаят другия, различния и в последствие да обсъдят как се преодоляват стереотипите както в техните страни, така и на общоевропейско ниво.

В тренинга ще вземат участие представители на 7 държави България, Италия, Полша и страни от региона на Източна Европа и Кавказ – Азербайджан, Грузия и Беларус.

Вирни се горе