Представиха проект “Знаеща и можеща администрация-залог за успехи”

Представиха проект  “Знаеща и можеща администрация-залог за успехи”

На пресконференция днес в Областната администрация представиха проект “Знаеща и можеща администрация-залог за успехи”, по Оперативна програма “Административен капацитет”. Обща цел на проекта е подобряване на професионалната компетентност на служителите в администрацията за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията.

Областният управител инж. Димитър Кръстанов откри Началната пресконференция за популяризиране на стартиралия нов проект на Областна админинстрация – Смолян. Ръководителят на проекта инж. Радка Тунева-Янчевска представи кратко резюме на проекта – цели, дейности и очаквани резултати. Участие в пресконференцията взе и счетоводителя на проекта г-жа Севда Кокарова. Общата цел на проекта е: Подобряване на професионалната компетентност на служителите в администрацията за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията. След реализацията на всички заложени дейности, очакваните резултати са: Проведени 21 курса за обучение от каталога на Института по публична администрация-гр.София. От началото на проекта до настоящия момент такива обучения по проекта са преминали 14 души. Част от обучените участваха в пресконференцията и споделиха своята удовлетвореност. Всички са получили сертификати за професионална квалификация. Темите, по които се провеждат обученията, са съобразени с длъжностите на обучаващите се експерти. Обученията ще продължат до края на проекта. В момента се провежда специализирано чуждоезиково обучение. 23-ма представители от Админинстрацията са включени в курса по английски език с продължителност 6 месеца. Проведени са входящи тестове, въз основа на които са определени нивата на обучение. В края на обучението ще се проведе изходящ тест, на базата на който обучаемите ще получат сертификат за съответното ниво.

По проекта са предвидени още следните дейности: професионална психодиагностика на Администрацията и обучение на 3-ма вътрешни одитори по прилагане на международните стандарти от серията ИСО. Продължителността на проекта е 12 месеца; Договорът е подписан на 24 юли 2013 г. Общият бюджет е малко над 39 хил. лева

Вирни се горе