Представиха новата книга на сърцатата авторка Верка Василева „Настан пее и ще пее”

Представиха новата книга на сърцатата авторка Верка Василева „Настан пее и ще пее”

В Деня на народните будители, в девинския, кв. Настан по изключително оригинален и завладяващ начин бе представена новата книга на сърцатата авторка Верка Василева – „Настан пее и ще пее”.

Събитието се състоя в сградата на Народно Читалище ,,Възраждане 1949,, квартал Настан. На сцената пред пълното до краен предел помещение, авторката, заедно с редакторката на книгата, почитаната Дора Атанасова представиха по своеобразен вълнуващ начин летописната книга за историята и развитието на Читалището в квартал Настан и самодейците от самото му създаване, обясниха от пресцентъра на община Девин.

Събитието бе открито и съпроводено с песни, изпълнени от група „Мъжки времена”, женска вокална група и солисти към читалището. Почетни гости на събитието бяха кмета на Община Девин г-н Цветалин Пенков, който е и главният спомоществовател за издаването на книгата, зам. кмета Владимир Даскалов, н-к отдел ,,Европейски фондове и програми. Туризъм и хуманитарни дейности,към ОбС Девин г-жа Капка Бешева, бивши самодейци и жители на гр. Девин и кв. Настан.

Вирни се горе