Празник на детската книга в Регионална библиотека-Смолян

Празник на детската книга в Регионална библиотека-Смолян

Смолянската детска писателка Нели Маргаритова бе гост на празника на детската книга в библиотеката. Тя е автор и на любимите приказки за деца като поредицата от книжки „Тайнства и вълшебства на улица Розмарин” № 13.

Библиотекари представиха новата й книга ”7 приказки зелени с крилца, крачета и антени” пред ученици от третите класове на ОУ „Иван Вазов” в библиотеката.

Децата имаха възможността не само да се потопят във вълшебния свят на приказката „Тук и там”, но и да разгледат прекрасните илюстрации в книгата, показани им от дъщеричката на авторката Йоана. Нели Маргаритова разказа, кога, как и защо е започнала да пише своите творби и даде няколко съвета на децата как се съчиняват приказки. Отговори на всички зададени й въпроси от публиката.

Третокласниците четоха свои стихотворения посветени на насекоми като калинки, пеперуди, мухи и паяци също като тяхната любима писателка. Те подариха на Детски отдел на библиотеката красиви рисунки на героите от приказките, а след това получиха своя автограф от писателката.

Накрая на срещата класовете бяха разделени на отбори и всеки от тях имаше задача да изработи насекоми от различни природни материали. Децата се справиха отлично и техните творби, ще бъдат изложени във фоайето на Детски отдел. Библиотеката подари книжки на участниците, а след това малките палавници си заеха книжки за дома.

Вирни се горе